« Összes cikk megtekintése

Egy keringető szivattyú a közös költséget is kíméli

keringető szivattyúkRendszeres karbantartással megkímélheti magát a lakóközösség a szerelési költségtől, keringető szivattyúval pedig még többet lehet kihozni a rendszerből!

A többemeletes házak lelke rendszerint központi fűtés, vagyis egyetlen kazán felel az összes lakás fűtéséért és melegvíz ellátásáért. Ám ha a készülék nem kapja meg a kellő figyelmet, pórul jár a lakóközösség, hisz már csak szakember segíthet a problémán. Könnyen lehet, hogy a szerelés kimerül a rendszer légtelenítésében, de komoly gond is állhat a háttérben és ezzel együtt jelentős költség lehet a vége. A megoldás itt is, mint sok más hasonló esetben, a rendszeres karbantartás.

A rendszer legnagyobb ellensége a rozsda

Mivel a központi fűtés általában vízzel üzemel, természetes módon megjelenik a rozsda, ami lerakódik a csövekben, szivattyúkban és radiátorokban, végül pedig duguláshoz vezet. Ez azonban évi egyszeri karbantartással elkerülhető, csupán át kell mosni a rendszert, ami jól tervezhető időben és egyben költséghatékony megoldás. Ennél is egyszerűbb, ha kap a rendszer egy mágneses iszapleválasztót, ami megköti a vasoxid iszapot, így lényegében csak ezt kell tisztítani az éves karbantartás alkalmával.

Korszerűsítéssel még többet lehet spórolni

A karbantartás már önmagában rengeteg felesleges költségtől kímélheti meg a lakóközösséget, de ezen felül is akad még módszer, ami kíméli a pénztárcákat. A fűtés- és használati melegvíz rendszer optimalizálásának legjobb módja a cirkulációs szivattyú beépítése. A készüléknek köszönhetően a víz megnövelt nyomással halad a rendszerben, vagyis a kazántól távolabb eső lakások felfűtése kevesebb energiát igényel és mindig rendelkezésre áll a megfelelő hőmérsékletű melegvíz.

Kifejezetten használati melegvíz cirkulációs szivattyúból az IBO OHI széria professzionális termékei nyújtják az egyik legmeggyőzőbb teljesítményt. A készülékek a ház körülményeire szabva alakítják a fogyasztást, jelentős költséget megtakarítva ezzel a lakóknak. Az IBO OHI cirkulációs szivattyúk tartós és megbízható készülékek, amik ráadásul rendkívüli ellenállóképességüknek köszönhetően nem igényelnek különösebb extra karbantartást.

Ha felkeltették érdeklődését a HMV cirkulációs szivattyúk vagy egyéb IBO készülékekkel szeretné korszerűsíteni a rendszert, nézzen körül nálunk és gondoskodjon arról, hogy a közös költség jó helyre kerüljön!