« Összes cikk megtekintése

Ezekre figyeljen, ha cirkulációs szivattyút választ

cirkulációs szivattyúA korszerűsítés egyik legjobb módja a cirkulációs szivattyú beépítése, amihez mágneses iszapleválasztót is ajánlunk. Készüljön IBO termékekkel a fűtésszezonra!

A fűtésszezon már a küszöbön jár, és az azzal járó extra költség bizony komoly terhet ró a családi kasszára, különösen egy nagyobb alapterületű ház esetén. Ha idén Ön sem szeretne a kiadások miatt aggódni, az egyetlen megoldás, hogy még most belevág a korszerűsítésbe. Az energiahatékonyság növelésének biztos módja egy cirkulációs szivattyú beépítése, melynek köszönhetően a folyadék a vízmelegítő ponttól távolabb eső fűtőtestekhez is gyorsabban, azaz kevesebb hőveszteséggel jut el.

A korszerűsítés nem csak a fűtésszezonra szól, a többfunkciós készülékek használati melegvíz cirkulációs szivattyúként is működnek, vagyis egyúttal a vízpazarlásnak is búcsút inthet. Az összes ilyen típusról elmondható, hogy a beépítés nem igényel komolyabb átalakítást, a készülék egyszerűen beilleszthető a rendszerbe. Ám a választás során nem csak a műszaki paramétereket kell megvizsgálni, hanem azt is, hogy milyen érzékelők támogatják a működést, fontos továbbá az időzítési lehetőség megléte.

Azzal a keringető szivattyúval spórolhat a legtöbbet, amelyik automatikusan a rendszer aktuális igényeinek megfelelően állítja be a teljesítményt. Az ilyen készülékek szíve a mágneses motor, ami ugyan tökéletesen kiszolgálja a készüléket, bizonyos szempontból mégsem szerencsés. Az állandó mágneses tér ugyanis magnetikus és egyéb szennyeződések termelődésével jár, ez az úgynevezett iszap, ami rontja a hőszállítás hatásfokát, és kárt tehet a fűtésrendszerben.

Ez az oka annak, hogy a cirkulációs szivattyú mellé egy mágneses iszapleválasztót is ajánlunk, ami kiszűri a szennyeződéseket, megóvva ezzel a szivattyút és a teljes rendszert. Bár ez a készülék is mágnessel működik, a szivattyú mágneses terét nem zavarja, egyszerűen csak összegyűjti a szennyeződést és az erre szolgáló iszapkamrába juttatja azt. Innentől Önnek csupán a tisztítással kell foglalkoznia, ami nem nagy ár a jelentős mértékű energiamegtakarításért cserébe, nem igaz?

Ismerkedjen meg az IBO "A" energiaosztályos cirkulációs szivattyúival és egészítse ki a rendszert egy mágneses iszapleválasztóval még mielőtt beköszönt a fogvacogtató hideg!