« Összes cikk megtekintése

Miért van szükség úszókapcsolóra?

úszókapcsolóA szivattyú működhet automatikusan és teljes mértékben biztonságosan, ehhez csupán egy úszókapcsolót kell beépíteni. Segítséget hoztunk a korszerűsítéshez!

A fenntartható vízhasználat ma már nem idegenül csengő fogalom, hanem bevett gyakorlat, ami évről évre egyre nagyobb szerepet kap a háztartásokban. Aki tudatosan kezeli a kérdést, igyekszik elkerülni a pazarlást, ezen felül célszerű egy olyan rendszert kialakítani, ami a természetes vízkészlet megőrzését támogatja. Amellett, hogy ez kíméli a környezetet, szerényebb vízdíjat is eredményez, de lássuk, mire érdemes figyelni műszaki szempontból!

A rendszer alapja általában ciszterna vagy ásott kút, a működési elv ugyanaz, mindkét esetben egy szivattyú dolgozik a vízellátásért. Ám ahogy mindig, ebben az esetben is igaz, hogy az ördög a részletekben rejlik. Egy ilyen rendszerbe ugyanis kell még valami, egy kapcsoló, ami a vízszint változásától függően irányítja a működést.

Az úszókapcsoló segítségével be lehet állítani, hogy a szivattyú milyen vízszintnél kapcsoljon be és ki, ezzel automatizálható a rendszer. Megakadályozható a szárazon futás, illetve a túltöltődés, az úszókapcsoló tehát lényegében a gondtalan működésért felel. Használatával növelhető a szivattyú hatékonysága, ezzel párhuzamosan csökkenthető az energiafogyasztás, ráadásul hosszabb élettartamra lehet számítani, minimális karbantartás mellett.

Annak érdekében, hogy az úszókapcsoló folyamatosan és biztonságosan üzemeljen, fontos, hogy az ház bírja az alkalmazási környezet sajátosságait, ezen felül csak a kábel hosszúságára kell figyelni. A bekötést és beállítást érdemes szakemberre bízni, illetve mindenképp ellenőrizni kell olykor a működést, de alapvetően a kapcsoló egyszerűen csak teszi a dolgát.

Ha úgy döntött, hogy idén Ön is korszerűsíti otthonát a fenntartható vízhasználat jegyében, nálunk mindent megtalál, ami támogatni tudja a rendszert. Professzionális szivattyúkkal, úszókapcsolókkal, illetve egyéb hasznos kiegészítőkkel várja webáruházunk és természetesen szakértőink segítségére is számíthat, ha tanácsra lenne szüksége a helyes méretezést illetően!