« Összes cikk megtekintése

4 colos homoktűrő csőkút szivattyúk magas homoktartalomra tervezve

4 colos homoktűrő csőkút szivattyúkHa magas homoktartalmú vizet kell szállítani, akkor az IBO 4 colos homoktűrő csőkút szivattyúkat ajánljuk, melyek teljes termékpalettáját megtalálja nálunk!

Azzal a legtöbb kerttulajdonos tisztában van, hogy a szivattyú típusát az alkalmazási területnek, illetve a pontos feladatnak megfelelően kell kiválasztani. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy van még egy fontos tényező, amire figyelni kell a vásárlásnál, ez pedig a víz homoktartalma. Miért olyan problémás ez, és hogyan lehet felvenni a harcot a magas homoktartalommal?

Amit már az elején fontos tisztázni, hogy a hálózati vizeknek is van homoktartalma, ez az érték ivóvíz rendszerek esetében legfeljebb 2,5g/m3 lehet. Azonban kutakból nyert víz esetén ennél magasabb értékkel kell számolni, mivel hazánkban viszonylag magas a kútvíz homoktartalma, ez tehát fúrt és ásott kutak tervezése esetén is nagy figyelmet érdemel.

Bár a szivattyú gyártók alapvetően kalkulálnak bizonyos szintű homoktartalommal, az átlagos készülékek 40-50 g/m3-nál nagyobb mennyiséggel nem birkóznak meg hosszú távon. A problémát a homok koptató hatása jelenti, ami rendszeres használat mellett azzal jár, hogy a szivattyú idő előtt megadja magát.

A megoldás egy vízszűrő, illetve egy homokleválasztó beépítése, ha viszont a helyszín adottsága csőkút szivattyú használatát követeli meg, speciális típusra van szükség. Ez az úgynevezett homoktűrő csőkút szivattyú, ami meg tud küzdeni magasabb homoktartalommal is, egy professzionális készülék homoktűrő képessége 500 g/m3 körül mozog.

Az IBO kínálatában a 4 colos homoktűrő csőkút szivattyúk a legkelendőbbek, de számos egyéb műszaki paramétert meg kell vizsgálni a választásnál. Ezek közül a legfontosabb természetesen az emelő magasság, valamint a szállítási teljesítmény, de át kell gondolni azt is, hogy hány fázisú kivitelre van szükség, ezen felül ügyelni kell a teljesítményre, maximális nyomásra, csőcsatlakozásra is.

Webáruházunkban az IBO 4 colos homoktűrő csőkút szivattyúk teljes palettáját megtalálja, nagy raktárkészületünknek köszönhetően pedig akár már a rendelést követő nap megkaphatja a kiszemelt készüléket. Nézzen körül nálunk, és válasszon olyan szivattyút, ami minden részletében tökéletesen illeszkedik a rendszerbe!