« Összes cikk megtekintése

A hidrofor tartály szerepe a házi vízművekben

hidrofor tartályhidrofor tartály a házi vízmű egyik legfontosabb része, ezért csakis megbízható helyről szabad beszerezni - cégünk ebben segít Önnek!

házi vízmű az ingatlan vízellátását biztosítja általában olyan feladatokra, ahol nem feltétel az ivóvíz minőség, de az is gyakori, hogy nyomásnövelő szerepe van. Sajnos sokan nincsenek pontosan tisztában a feladatával, működésével, pedig érdemes egy kicsit beleásni magunkat a témába. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent célszerű tudni házi vízműről, illetve, hogy mi a szerepe a hidrofor tartálynak!

hidrofor tartálynak átmeneti tároló funkciója van. Ez azért lényeges, hogy a nyomásérzékelővel ellátott rendszer ne kapcsoljon be feleslegesen amiatt, ha csak egy kis vízre van szükség. A hidrofor tartály nem bonyolult szerkezet: amikor a szivattyú működésben van, akkor a víz a hidrofor "gumizsákjába" kerül, így a levegő összenyomódik. A szivattyú leállásával a víz beáramlása is megáll. A vízvételi helyen a víznyomást a hidrofor tartályban lévő összenyomott levegő biztosítja majd. Ha a nyomásérzékelő túl alacsony nyomást érzékel a rendszerben, akkor bekapcsolja a szivattyút és a folyamat kezdődik elölről.

hidrofor tartály nagy terhelésnek van kitéve, ezért általában rozsdásodás ellen védett acéllemezekből áll, melyeket hegesztéssel rögzítenek egymáshoz. Fontos, hogy a meghatározott nyomásértéket nem szabad túllépni, valamint, hogy odafigyeljünk a rendszer karbantartására, illetve tisztítására. Minimális karbantartással a házi vízmű hosszú éveken át szolgál majd minket.

Amennyiben a házi vízművek iránt érdeklődik, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal, ha kérdése van vagy bővebb információra van szüksége berendezéseinkkel vagy a hidrofor tartályokkal kapcsolatban! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén.