« Összes cikk megtekintése

A merülő szivattyúkról és működésükről röviden

merülő szivattyúA hétköznapi feladatokra használt szivattyúk egyik jól ismert és haszos típusa nem más, mint a merülő szivattyú. A merülő szivattyú a nevét a működési módjáról kapta, mivel, ellentétben a kerti szivattyúval, csak úgy működnek, ha a vízbe merítik őket. Természetesen az alkatrészeket védő ház fogja körbe a szivattyút, ami nem engedni elázni a szerkezetet, de azt tudni kell, hogy egy bizonyos mélységen túl a nyomás tönkreteszi a berendezést.
A merülő szivattyúk működése egyszerű, a berendezés a víz alá merülve nyomja fel a vizet és így azt el lehet távolítani onnan, ahol felesleges a jelenléte. Általában kisebb méretű tartályok és kutak, valamint csatornák szennyezett vizének az eltávolításához használják, de alkalmazhatóak akár elöntött pincék, garázsok, alagsorok vagy medencék megtisztítására is. Nem minden merülő szivattyú hatásfoka ugyanolyan, az egyes modellek teljesítménye eltér abban, hogy milyen a folyadékszállító képessége, tehát mennyi vizet képes felnyomni egy meghatározott idő alatt.
 
Ezeknek a szivattyú típusoknak van egy úszókapcsolójuk, ami lehetővé teszi, hogy a szivattyú automatikusan működjön. Az úszókapcsoló elhelyezkedése azonban korlátozza a szivattyú használatát, csak kisebb, szűkebb helyeken lehet bekapcsolni. Az úszókapcsoló egy vezetéken kersztül kapcsolódik a szivattyúhoz, a víz felszínén lebeg és szabályozza a szivattyú működését. Ha a víz fogy, a vízmélység csökken, akkor az úszókapcsoló kikapcsolja a merülő szivattyút, hogy az ne fusson szárazon és ha már nincs elég víz, ki lehessen húzni. A vezeték hosszúságával lehet szabályozni az úszókapcsolónak a működési magasságát.
 
Amennyiben megbízható merülő szivattyúra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Termékkínálatunkban minőségi modelleket talál, köztük az IBO SN-450 szennyezett víz szivattyút is. Kedvező árakon, nagy választékban forgalmazzuk a szivattyúkat, éljen a lehetőséggel, és válogasson áruházunkból! Bővebb információkért keressen minket a megadott elérhetőségeink egyikén!