« Összes cikk megtekintése

A szivattyú tavaszi indítása 3 egyszerű lépésben

csőkút szivattyú, szivattyú tavaszi indításaLassan időszerűvé válik a szivattyú tavaszi indítása, ezért sorra vesszük, mire kell odafigyelnie a beüzemelés során, hogy gondtalanul kezdődjön a locsolási szezon!

Ősz vége felé bizonyára Ön is gondoskodott a téliesítésről, hiszen a mínuszokat egyetlen, kertben használatos készülék sem viseli jól. Ha felszíni kerti szivattyúja van, az feltehetőleg a helyéről kiemelve, biztos, száraz helyen vészelte át a telet, de ha búvár- vagy csőkút szivattyút használ, akkor is üzemen kívül volt helyezve a készülék az elmúlt hónapokban.

Most azonban lassan elérkezik a tavaszi indítás ideje, hiszen attól függően, hogy mennyi csapadékra lehet számítani, márciusban már szükségük lehet a növényeknek egy kis extra vízellátásra. Ahogy a téliesítés alkalmával, ilyenkor is a fagyhatár fölött használt készülékek igényelnek nagyobb odafigyelést, tekintsük át, milyen teendőkkel kell számolni ezek beüzemelése során!

  1. Elsőként ellenőrizni kell a szivattyúaknát, hiszen a készülék nem kerülhet nedves helyre, ezért szükség esetén ki kell szárítani az aknát.
  2. Alaposan át kell vizsgálni a szivattyút, különös figyelmet kell fordítani a szívócsőre és a szivattyúházra, ügyelni kell a légtelenítésre is.
  3. Végül szükség van egy utolsó ellenőrzésre, hogy biztosan nem folyik-e a víz, ha minden rendben, a készülék visszakerülhet a helyére és el lehet indítani.

Ha valamelyik alkatrész vagy tartozék cserére szorul, a szezon kezdetéig még van idő beszerezni, amire szükség van. Talán korainak tűnhet februárban foglalkozni mindezekkel, de higgye el, hogy később hálás lesz magának, hiszen így garantáltan nem éri kellemetlen meglepetés, gondtalanul veheti kezdetét a locsolási időszak.

Amennyiben úgy látja, hogy jobb lenne egy új készülékre cserélni a régit, nézzen szét webáruházunkban! Búvár- és csőkút szivattyúkból, felszíni kerti szivattyúkból is változatos kínálatot, de egyformán magas minőségű készülékeket biztosítunk, a használatot és karbantartást illetően pedig szívesen segítünk. Várjuk megkeresését elérhetőségeink valamelyikén!