« Összes cikk megtekintése

A szivattyúk tavaszi beüzemeléséről bővebben

felszíni szivattyúFelszíni szivattyúk tavaszi felkészítéséről most bővebben tájékozódhat, ha új készülékre van szüksége, nálunk azt is megtalálja!

Ugyan még jó pár hetet várni kell a jó időre, egyesek már most a kerti teendőket tervezgetik. A növényápolás, különböző fák ültetése gyakran első helyet foglalnak el, azonban ezek mellett nem szabad megfeledkezni a szivattyúk tavaszi beüzemeléséről sem. Ez rendkívül fontos, mert a helyes felkészítés kulcsfontosságú szerepet tölt be a berendezések hosszú élettartamában. Sokaknak ezzel kapcsolatban szükségük lenne egy-két hasznos tanácsra, főleg azoknak, akik még friss felszíni szivattyú tulajdonosoknak számítanak. Amennyiben Ön is ehhez a táborhoz tartozik, most itt a lehetőség, hogy hozzájusson a lényeges információkhoz!

Egyes esetekben az emberek sajnos elkövetik azt a hibát a kerti szivattyúknál, hogy ősszel nem hajtják ki teljesen a vizet a berendezésekből. A megfagyott víz így a hidraulika területét teljesen szétrepesztheti. Ebből kifolyólag fontos még a beindítás előtt leellenőrizni azt, hogy nincsenek-e repedések a szivattyú házon, ezzel már rengeteg kellemetlenség elkerülhető. A külső sérülések vizsgálata után meg kell győződni arról is, hogy a felszíni szivattyú ventilátor lapátnál található tengelyt zökkenőmentesen lehet-e forgatni. Ha probléma merül fel, akadozik, a csapágyakkal vagy pedig a tengely tömítéssel lehet gond. Ekkor érdemes már szakembereket felkeresni, ugyanis ilyen hibák javításánál nélkülözhetetlenek a profi, gyakorlott szerelők. Tanácsos még a vízkő eltávolításával is foglalkozni. Erre különösen a kerti szivattyú bementi és kimeneti nyílásainál van szükség, ugyanis a vízkő nagy mértékben ronthatja a készülék teljesítményét.

Ha olyan probléma merül fel a berendezésénél, ami miatt nem lehet javítani, szerezze be tőlünk új készülékét! Nálunk többféle megbízható, korszerű szivattyút is találhat, amik a megfelelő odafigyelés mellett hosszú éveken át ki tudják szolgálni a tulajdonosaikat. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!