« Összes cikk megtekintése

Minden, amit a keringető szivattyúkról tudni érdemes

Az IBO MAGI és az IBO BETA keringető szivattyúk tökéletes választásnak bizonyulnak fűtési rendszerekhez, mert alacsony költséggel működtethetőek és hatékonyak. Sokan tisztában vannak vele, hogy ezek a berendezések szükségesek, de kevesen tudják, hogy tulajdonképpen mi is a funkciójuk és hogyan segítenek a spórolásban. Nézzük, mi mindent érdemes tudni erről a technológiáról!

A keringető szivattyúk az örvényszivattyúk közé tartoznak, feladatuk, hogy a vizet a fűtési rendszerben keringessék. Nélkülük a fűtés sokkal hosszabb idő alatt indulna be igazán, ráadásul sokkal nagyobb víztömeget is kellene felmelegíteni, ami gazdaságtalan. A keringető szivattyú a gyorsan felfűtött, kisebb mennyiségű vizet megforgatja, eloszlatja a fűtési rendszerben, így a meleg víz gyorsan elér a kazántól a lakás legtávolabbi pontján lévő radiátorig is, és azonnal el is indul a fűtés.

Az IBO OHI HMV keringető szivattyút a háztartási melegvíz keringetéséhez ajánljuk földszintes, emeletes vagy akár többemeletes családi házakhoz. Használatának előnye, hogy a csapból szinte azonnal meleg víz jön, nem kell több liternyi értékes vizet kifolyatni előtte.

A keringető szivattyúknak nem csak a gazdaságos működés az egyetlen előnyük. Halkak, alig igényelnek karbantartást, hosszú élettartamúak. Mielőtt kiválasztjuk az adott terméket, érdemes alaposan utánajárni a döntésnek. Egy, a rendszerhez illő berendezéssel minden hónapban sokat spórolhatunk a rezsin, ami hosszú távon akár jelentős megtakarítást is jelenthet. Az IBO MAGI, az IBO BETA és az IBO OHI HMV keringető szivattyúk nagyon megbízható termékek, ezek közül az első két típus A energiaosztályú besorolást kapott. A MAGI-ra 3 év, a BETA és az OHI HMV berendezésekre pedig 2 év garanciát adnak. Ezek a szivattyúk segítenek a spórolásban, ráadásul az alacsony energiaigényüknek köszönhetően még környezetvédelmi szempontból is előnyösek. Ez napjainkban egyre fontosabb, ezért már csak ilyen energiaosztályú berendezéseket érdemes vásárolni.

Amennyiben keringető szivattyúra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Válassza Ön is termékeinket, ha nem szeretne csalódni! Ha bővebb információt szeretne kérni, munkatársaink szívesen segítenek mindenben a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén.