« Összes cikk megtekintése

Öntözzön kútból vagy természetes víznyerési helyről problémamentesen önfelszívó kerti szivattyúval!

önfelszívó szivattyúAz utóbbi években sajnos jellemző volt a csapadék rapszodikus eloszlása. Hol a belvízzel küzdöttek egyes területek, máshol pedig az aszállyal, egy-két hónap múlva pedig fordítva. Ez nagyon megviselte nem csak a mezőgazdaságot, hanem a házi kerteket is, ezért érdemes alternatív megoldásokon gondolkozni ezeknek az időszakoknak az átvészelésére. Ehhez a legjobb választás egy önfelszívó szivattyú, amellyel problémamentesen öntözheti növényeit még a legnagyobb szárazságban is.

Az önfelszívó, vagy kerti szivattyúk kiválóan alkalmasak a kerti locsoláshoz, akár magas gáztartalmú kút, vagy ciszternából történő vízkiemelésre, fúrt és ásott kutakból történő szivattyúzásra egyaránt használhatóak, viszonylag kis, maximum 9 méter szívómélységig. Ennél nagyobb mélység esetén már búvárszivattyúk használata szükséges. Az önfelszívó szivattyúk előnye, hogy nagyon költséghatékonyak. Ha a kertet csapvízzel kellene öntözni, az nem csak óriási pazarlás lenne, hanem a vízszámla jelentős növekedésével járna, egy nagyobb kert esetén akár a normális többszörösére is növekedhetne a vízfogyasztás. Az önfelszívó szivattyúk képesek a kutakból, illetve más természetes víznyerési helyről a felszínre hozni az értékes vizet, amely ráadásul tele van a növények számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal, amiket a csapvíz sok esetben nem tartalmaz.
Fontos, hogy az önfelszívó szivattyúk karbantartása nagyon egyszerű, és nem jellemző a meghibásodás sem. Mindössze arra érdemes figyelni, hogy az első fagy előtt víztelenítsük, és így hosszú éveken át problémamentesen használható lesz a berendezés.
Ön is úgy döntött, hogy felszerelkezik egy önfelszívó szivattyúval a szárazság ellen? Forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk széles választékkal és kedvező árakkal várja. Ha kérdése van termékeinkkel vagy a rendelés menetével kapcsolatban, munkatársaink készséggel tájékoztatják a részletekről!