« Összes cikk megtekintése

Hőveszteség helyett keringető szivattyú

keringető szivattyúkA használati melegvíz és fűtési rendszer optimalizálása kényelmesebb otthont és költségmegtakarítást eredményez. Amire szükség van, az egy keringető szivattyú!

Lassan, de biztosan búcsút veszünk a nyártól, és mire észbe kapunk, már érkeznek is az első fűtésszámlák. A melegvíz is többször esne jól, olykor azonban igazi türelempróba kivárni, míg a csapvíz eléri a kívánt hőmérsékletet. Bár az évszakok változásával meg kell békélnünk, nem kell ugyanezt tennünk az otthonunkat érő külső hatásokkal. A használati melegvíz és fűtési rendszer optimalizálható, és ehhez még csak nincs is szükség teljes körű felújításra.

A keringető, avagy cirkulációs szivattyú a centrifugális erőre alapoz, ennek segítségével felgyorsítja a rendszerbe belépő folyadékot. Ez egy megnövelt nyomást eredményez, melynek köszönhetően a melegvíz, illetve a fűtőfolyadék akadálytalanul áramlik a rendszerben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell többé feleslegesen folyatnunk a csapvizet, ha épp melegebbet szeretnénk használni, és az otthonunk távolabbi pontjain lévő fűtőtestek is hamarabb átmelegednek.

A hőveszteség a pénztárcánk legnagyobb ellensége, keringető szivattyú használatával azonban elfelejthetjük a pocsékolást. A korszerűsítésnek van költsége, ez azonban elenyésző ahhoz képest, amit nyerünk vele, és erre a készülék kialakítása is rájátszik. A szivattyú bemeneti és kimeneti nyílása egy vonalban helyezkedik el, vagyis nem kell átalakítani a csőrendszert, egyszerűen bele tudjuk illeszteni.

Bár a kezdeti költség némileg magasabb, hosszú távon további energiamegtakarítást érhetünk el, ha egy érzékelőkkel és időzítővel ellátott szivattyút választunk. Egy ilyen készülék nyomon követi a rendszerben lévő víz hőmérsékletét és automatikusan kikapcsol, amikor épp nincs rá szükség, vagyis maga az üzemeltetés is energiatakarékos. A hatékony működés érdekében mindössze arra kell figyelnünk, hogy a szivattyú használat előtt legalább fél órával kapcsoljon be.

Ha Ön is szeretne élni a korszerűsítés lehetőségével, elsősorban az IBO MAGI és AMG sorozatát szeretnénk a figyelmébe ajánlani. Csupa olyan készülékről van szó, melyek megbízható és energiatakarékos működéssel, testreszabhatósággal segítenek kordában tartani a fogyasztást. Nézzen szét nálunk, és rendeljen akár még ma!