« Összes cikk megtekintése

Szivattyúk locsoláshoz, mezőgazdasági öntözéshez

mezőgazdasági öntözés

Ha locsoláshoz, mezőgazdasági öntözéshez keres szivattyút, nálunk megtalálja a feladatra szabott készüléket, és most a választásban is segítünk!

A hőség egyelőre várat magára, ám a késő tavaszi időszakban már kész tervekre és persze megfelelő eszközparkra van szükség ahhoz, hogy a kánikula ne érje váratlanul a kerttulajdonosokat. Legyen szó zöldellő pázsitról vagy éppen nagyobb telken elterülő veteményesről, amire szükség van az öntözéshez, az egy jól megválasztott szivattyú. De hogyan érdemes nekilátni a válogatásnak?


A legfontosabb kérdés, hogy pontosan honnan lesz kinyerve a víz, ez ugyanis lehet egy kisebb ciszterna, de akár egy igazán mély kút is, és a kettő igencsak különböző szivattyút kíván. A vízmélység nem csak a készülék teljesítményét befolyásolja, hanem alapjaiban dönti el, hogy milyen típus lesz alkalmas az öntözéshez.

A szivattyú kiválasztásának másik lényeges aspektusa az alkalmazni kívánt öntözési módszer, ami szintén sokat nyom a latba a teljesítményt illetően. Másra van szükség egy egyszerű slaghoz, mint a szórófejes locsoláshoz és megint másra, ha a csepegtető öntözés mellett teszi le a voksát a kerttulajdonos.

Ha szórófejes öntözőrendszer felel a vízellátásért, elsősorban az öntöző körök vízigényét kell alapul venni, ezen felül kalkulálni kell az egyes szórófejek nyomásigényével és a csővezeték okozta nyomásveszteséggel. Végül, de nem utolsó sorban a helyes méretezéshez ismerni kell a vízforrás és az öntözőrendszer közötti szakaszon fellépő nyomásveszteséget is.

Csepegtető öntözés esetén a kívánt szállítómagasság az egyik legfontosabb szempont, emellett pedig meg kell vizsgálni, hogy adott nyomásérték mellett mekkora vízmennyiséget biztosít a vízforrás. Ehhez az öntözési módhoz nem csak megfelelő teljesítményű szivattyúra, hanem egy nyomáscsökkentő berendezésre is szükség van.

És Ön milyen szivattyúval fog gondoskodni a növények vízellátásáról? Locsoláshoz és professzionális készüléket igénylő mezőgazdasági öntözéshez is tudunk ajánlani szivattyút IBO minőségben. Immáron 12 éve állunk a vízszállítás szolgálatában, így bízhat termékeinkben és szakértelmünkben egyaránt - várjuk megkeresését!